Blinden willen bushalte op Grote Markt behouden

Blinden en slechtzienden zijn tegen het plan om bussen niet meer langs de Grote Markt in de stad Groningen te laten rijden. Via de Oogvereniging hopen ze de politiek daarom alsnog op andere gedachten te brengen.
Ruimte

De
van de Grote Markt om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. De bussen rijden daarom straks langs de randen van het centrum en stoppen niet meer op de Grote Markt, A-straat en Brugstraat. Daardoor moet het 'verblijfsklimaat' in de binnenstad verbeteren.

Onbereikbaar

De Oogvereniging, de belangenvereniging van mensen met een visuele beperking, ziet helemaal niets in de plannen, die overigens al in een vergevorderd stadium zijn. Volgens woordvoerder Hubert Vos wordt de Groninger binnenstad voor blinden en slechtzienden straks 'onbereikbaar'.

Taxi

Volgens de gemeente zouden blinden en slechtzienden gebruik kunnen maken van de Wmo-taxi, maar ook dit is tegen het zere been van de Oogvereniging. 'Op dat taxivervoer wordt de laatste jaren bezuinigd. Zo is het steeds moeilijker een toelating te krijgen en naar alle waarschijnlijkheid zullen in de komende jaren nog meer bezuinigingen worden doorgevoerd', aldus Huibert Vos.

Commissie

De Oogvereniging spreekt woensdag de Groninger gemeenteraadsleden toe tijdens de raadscommissie. De belangenverenging heeft daarvoor spreektijd aangevraagd.