College Menterwolde valt

Het college van de gemeente Menterwolde is gevallen. De VVD wil de coalitie van Menterwolde Gewoon en de SP niet langer steunen, zo heeft fractievoorzitter Mieke Bos bekendgemaakt.

Loyaal

Volgens Bos is de VVD, ondanks het aftreden van de eigen wethouder Jan Batelaan, 'maximaal loyaal' geweest aan de coalitie.
Batelaan trad onlangs af, omdat hij zich 'niet meer thuis voelde' in het college. Hij gaf toen aan problemen te hebben met onder meer de manier waarop de gemeente wil bezuinigen.
Ondanks het aftreden van Batelaan bleef de VVD de coalitie steunen om, naar eigen zeggen, Menterwolde bestuurbaar te houden.

Coalitieakkoord openbreken

Volgens de liberalen willen de SP en Menterwolde Gewoon het coalitieakkoord nu openbreken om eventuele hogere uitgaven voor sociale zaken mogelijk te maken. De VVD is gevraagd een convenant te ondertekenen, waarin dat is vastgelegd. Dat is onbespreekbaar voor de liberalen, waardoor nu een eind is gekomen aan de coalitie.
Na het vertrek van de gemeentesecretaris, de burgemeester en een wethouder, is het college van Menterwolde zo net gevallen.. #oef
— Tim Zwertbroek D66 (@TimZwertbroek) 15 juni 2015
Gaat lekker in Menterwolde... Not.
— Remco Kouwenhoven (@Remco_K) 15 juni 2015