Metaalbewerker Dekens gaat fors uitbreiden

De zaken gaan goed bij Machinefabriek Dekens in Sappemeer. De productiehal wordt twee keer zo groot en er komt een nieuw kantoor.
Met de uitbreiding is twee miljoen euro gemoeid. De metaalbewerker verwacht daarnaast vijf tot tien nieuwe werknemers aan te nemen.
Het bedrijf heeft grote opdrachtgevers uit binnen- en buitenland. Zo heeft Dekens verschillende producten gemaakt voor snackproducenten als Lay's en Mars.

Uitbreiding productiecapaciteit

Directeur Luuk Dekens zegt dat steeds meer internationale bedrijven Machinefabriek Dekens weten te vinden. Daarom breidt hij de productiecapaciteit uit. Ook komt er een nieuwe machine waarmee hij zich kan onderscheiden van de concurrentie in de rest van het land.
'We krijgen een behoorlijk grote freesmachine. Die machine kan werk doen wat niet iedereen kan. Je kunt een machine kopen die een kilometer verderop bij een bedrijf kan staan, maar wij willen ons onderscheiden', vertelt Dekens.

Vacatures

Met de uitbreiding heeft hij vijf tot tien nieuwe werknemers nodig. Dekens is vooral op zoek naar ervaren technisch personeel. 'Op dit moment staan er vacatures open. Als de uitbreiding gereed is, dan hebben we nog weer een heel aantal mensen nodig. In totaal ongeveer acht man extra.'
Als alle vergunningen op tijd rond zijn, kan na de zomervakantie met de bouw van de uitbreiding worden begonnen.

Inbraak

Vorig jaar kwam Dekens in het nieuws met slecht nieuws: inbrekers roofden een nacht lang zijn Gieterij Borcherts leeg. De dieven maakten voor 15.000 euro schade en stalen voor tienduizenden euro's aan materiaal.
Drie weken geleden probeerden ze het opnieuw, maar vluchtten waarschijnlijk toen het alarm afging. 'Ze hebben het hek gesloopt en het alarm gekraakt. Daardoor ging het alarm af, waardoor ze waarschijnlijk zijn gevlucht. Het gaat, als ik de beelden zie, om dezelfden,' aldus de ondernemer.

Beelden online

Dekens zette destijds de beelden online om andere ondernemers te waarschuwen voor de brutale inbrekers, die zes uur de tijd namen om alles mee te nemen.
De inbrekers zijn nog steeds niet gepakt, zegt de Sappemeerster. 'Daar maken we ons zorgen om.' De politie zegt het nog in onderzoek te hebben, maar het gaat erg langzaam. We zijn erg ongerust. Voordat we slapen kijken we altijd nog even naar de beelden van de bewakingscamera's of er nog iets verdachts gebeurt in de omgeving. We hebben sinds kort ook prikkeldraad op de hekken. Niet leuk,' verzucht Dekens.