Profwielrenner aangevallen door buizerd: 'Met schot hagel uit de lucht halen'

Profwielrenner Berden de Vries uit Gieterveen werd vorige week tijdens een training in het Gronings-Drentse grensgebied aangevallen door een buizerd. Hij roept de gemeente Aa en Hunze via Twitter op om er iets aan te doen.
Agressieve Buizerds bij ons in de gemeente, vallen wielrenners en fietsers aan @evoosterhout @aaenhunze doe er wat aan dit kan niet langer!!
— Berden de Vries (@BerdendeVries) 15 juni 2015

De Vries werd aangevallen tussen Eexterveen en Nieuw Annerveen, maar hij zou niet enige zijn. Volgens de wielrenner van Team Roompot wordt ook de schooljeugd aangevallen en dat gebeurt volgens hem op meerdere plekken in de regio.

'Spanwijdte waar je bang van wordt'

De wielrenner is in training voor het NK wielrennen in Drenthe en had daarom een helm op toen hij werd aangevallen. Ondanks z'n helm schrok hij behoorlijk van de roofvogel. 'Zo'n ding heeft een spanwijdte waar je bang van wordt', zegt de Vries tegen RTV Drenthe.

'Uit de lucht halen'

Hij vindt dat er wat aan de agressieve buizerds gedaan worden. 'Ik mankeerde gelukkig niks, maar die beesten zorgen voor gevaarlijke situaties.' Daarom werd het volgens de Gietervener tijd om aan de bel te trekken.
'Er is vast wel een gepensioneerde jager die zo'n buizerd met een schot hagel uit de lucht wil halen, want dit kan zo niet langer', vindt hij.

Plattegrond

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze gaf via Twitter gehoor aan de oproep van de wielrenner. Hij wil graag weten waar de aanvallen waren, zodat er iets aan gedaan kan worden.
De Vries gaat woensdag met een plattegrond naar het gemeentehuis om te praten over de situatie.
@evoosterhout @aaenhunze Dank voor de snelle reactie. Kom plattegrond wel brengen zijn een aantal plekken. School jeugd is ook aangevallen.
— Berden de Vries (@BerdendeVries) 15 juni 2015