Harms wint Omloop van Bedum

Jos Harms uit Oude Pekela heeft dinsdagavond de 32e Omloop van Bedum op zijn naam geschreven.
De renner van de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) had na honderd kilometer een kleine voorsprong op vier andere koplopers. Yin Hom uit Hong Kong werd tweede en John Meewisse uit Leek eindigde als derde.
Dertig seconden 
Harms maakte in eerste instantie met zijn ploeggenoten Stan Wijkel uit Holsloot en John Meewisse uit Leek plus Bram Verweij uit Haren deel uit van een kopgroep van vier, die lange tijd het beeld van de wedstrijd bepaalden. Ze kregen maximaal maar ruim dertig seconden voorsprong.

Sprong

In de slotfase leek het peloton de drie te grijpen, omdat Wijkel al had moeten lossen, maar alleen Martijn Dijkstra uit De Knipe en Yin Hom konden de sprong maken. Hierdoor bleven vijf man over met het peloton op een achterstand van een dikke tien seconden. Het leek op een massasprint uit te draaien, maar dat gebeurde net niet.

Initiatief

In de finale was het voortdurend Harms die het initiatief nam en uiteindelijk nam hij alleen de benen. In de laatste ronde verdedigde de Pekelder een paar seconden voorsprong met succes en kon hij zijn eerste zege van het seizoen begroeten.
Rick Ottema uit Muntendam werd achtste en dorpsgenoot Paul de Haan rolde als negende over de finish.
De Omloop van Bedum werd vorig jaar gestaakt nadat een wielrenner het publiek in reed.
Bij dat ongeluk raakten in totaal vier mensen gewond.