Staatssecretaris: 'Gasboringen bij Assen niet zeker'

© Flickr Creative Commons
Volgens staatssecretaris Eric Wiebes is het nog niet zeker dat de NAM naar gas gaat boren onder Assen en Loon.
Hij zei dit vanmiddag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in antwoord op vragen van de ChristenUnie, meldt de NOS.

Oktober starten

De NAM maakte vorige week bekend dat er in oktober gestart wordt met het boren naar gas onder Loon en een deel van de wijk Marsdijk in Assen. De ChristenUnie is daar kritisch over. Volgens de partij is het niet de bedoeling dat de gaskraan in Drenthe verder wordt opengedraaid, nu die in Groningen verder dichtgaat.

Nog niet zeker

In antwoord op vragen van de ChristenUnie zei staatssecretaris Wiebes dinsdagmiddag dat de gasboringen in Loon en Assen nog niet zeker zijn.
'Het winningsplan moet nog veranderd worden. Er moet een risicoanalyse komen, er moet een adviesaanvraag komen voor gemeente en provincie en omwonenden moeten met zienswijzen kunnen komen. Het is nog niet zeker dat de boringen gaan plaatsvinden, dat hangt af van de procedure.'

Vervolgvragen

Veel vragen van de ChristenUnie zijn dinsdag niet beantwoord door Wiebes. 'Hij heeft bijvoorbeeld gezegd dat hij burgers erbij gaat betrekken, maar niet precies hoe', zegt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.

Vervolgvragen

'Ik overweeg vervolgvragen te stellen, want er zijn te veel onduidelijkheden. Moet er een nieuw winningsplan komen, zijn er vergunningen verstrekt, hoe gaat het met de schadeafhandeling? Allemaal vragen. Er moet duidelijkheid komen voor de inwoners van Assen.'