Verstopt groen wordt dorpstuin Loppersum

© Suzanne Stoppels/RTV Noord
De plannen om van het stukje 'verstopte groen' aan de Wijmersweg in Loppersum een dorpstuin te maken lijken te slagen. Initiatiefnemer Stichting Aalbeern uit Loppersum heeft een startsubsidie van 8.000 euro gekregen.

Mooie start

'Het is natuurlijk niet genoeg om het terrein te kunnen kopen, want dan hebben we nog wel tien keer zoveel nodig. Maar we hebben nu wel een mooie startsubsidie gekregen', zegt Nicolette Schoten van Stichting Aalbeern. De subsidie komt uit het Leefbaarheidsfonds.

Kassen

Vorig jaar oktober werd het plan van de dorpstuin tijdens een bijeenkomst van de Groningen Noord gepresenteerd. Dat werd enthousiast ontvangen door inwoners van Loppersum.
Op het 'verborgen' terrein stonden ooit tientallen kassen van de familie Nienhuis. Toen het laatste familielid met pensioen ging, werden de kassen gesloopt. Sindsdien ligt het terrein, diep verstopt achter de huizen, er verlaten bij.

Tijd voor volgende stap

Op 4 juli gaat de stichting samen met omliggende inwoners van het terrein de kunst afkijken bij andere tuinen in de provincie. Het is volgens Scholten de bedoeling dat er aan het einde van de dag een plan bedacht is voor de inrichting van de dorpstuin, maar ook dat er een idee is voor de fondsenwerving om de tuin te kunnen betalen.