Forse celstraf voor misbruik stiefdochter

© Archief RTV Noord
Een 44-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan het seksueel misbruiken van zijn 15-jarige stiefdochter. Dat gebeurde vorig jaar van juli tot en met december in Hoogezand.
Het Openbaar Ministerie eiste twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt de eis geen recht doen aan de ernst van de zaak. De man moet een psychische behandeling ondergaan.

Financiële zorgen

De man had in die periode een relatie met de moeder van het meisje. Door financiële zorgen liep de verhouding 'niet al te best meer', meende de Stadjer op de zitting. De band met zijn stiefdochter werd 'inniger'. Ze ondernamen vaker dingen samen, zei hij. De Groninger werd verliefd op zijn eigen stiefdochter, al wist hij dat dat niet mocht. Daarbij speelde alcohol een grote rol, vertelde de man. Hij kon zich daardoor weinig meer herinneren.
Het slachtoffer trok bij de politie aan de bel. Een aantal dagen later meldde de stiefvader zich. De Groninger heeft geen strafblad.