'Zorg dat IVAK-leerlingen niets merken en behoud de arbeidsomstandigheden'

© RTV Noord
Als het aan muziekdocent Harry van der Laan van het IVAK in Delfzijl ligt, merken zijn leerlingen niets van de nieuwe koers die de cultuurfabriek moet gaan varen. Hij hoopt ook dat de arbeidsomstandigheden van het personeel hetzelfde blijven.
Kwaliteit staat voorop

Van der Laan is voorzitter van de Personeelsvertegenwoordiging, maar spreekt op persoonlijke titel. 'Het zijn onzekere tijden en de politiek beslist. Dat er een andere koers gevaren moet worden ontken ik niet, maar ik hoop dat de leerlingen er gewoon niets van merken en dat de kwaliteit van de lessen zoveel mogelijk behouden blijft.'

'We zijn in gesprek'

Namens het personeel wil hij kwijt dat er pas een reactie van het voltallige personeel komt, als de gemeenteraden van Delfzijl, Appingedam en Loppersum een beslissing hebben genomen. 'We zijn met de wethouders van de gemeente Delfzijl in gesprek en zoals het nu lijkt weten we na de zomervakantie meer,' zegt Van der Laan.

Verder als zzp'er

De gemeente Delfzijl liet donderdag weten dat Cultuurfabriek IVAK in Delfzijl verder moet in een andere organisatiestructuur. Dat betekent dat 28 personeelsleden verder moeten als zelfstandige zonder personeel (zzp'er)