Fox krijgt landelijk steun bij 'onbegrijpelijke' rookboete

© Archief Fox Stadskanaal
Discotheek Fox in Stadskanaal krijgt landelijke steun in de strijd tegen een boete voor het overtreden van het rookverbod. De steun komt van Nightbrains, een samenwerkingsverband van nachtclubs.
Fox kreeg onlangs 600 euro boete, omdat controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit zagen dat een portier glazen ophaalde uit de rokersruimte.
Medewerkers van een horecazaak mogen tijdens hun werk niet blootgesteld worden aan rook. Officieel had iedereen eerst zijn sigaret moeten uitdrukken, voordat de portier naar binnen kon.
Voorzitter Martijn Veen van Nightbrains vindt het onbegrijpelijk dat de controleurs de discotheek direct op de bon slingerden. Hij vindt dat ze eerst moesten overleggen en dan eventueel een waarschuwing uitgeven.
De Stadskanaalster discotheek gaat in beroep tegen de boete. Nightbrains betaalt de kosten voor het proces en biedt advies.
'Voor alle duidelijkheid: het gaat natuurlijk niet om het bedrag van de boete, maar om het principe in deze zaak', zegt Veen. Hij vindt dat het nergens op slaat dat iedereen moet stoppen met roken, voordat iemand de glazen mag ophalen.