Gewelddadige prostituee moet voor straf werken

© Jos Schuurman / FPS
Voor het beroven en afpersen van meerdere mannen krijgt een prostituee uit Groningen 240 uur werkstraf. Als waarschuwing is nog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd.
De eerste mishandeing was in mei 2013. Toen kreeg de 32-jarige vrouw ruzie met een klant in een pand aan de Oliemuldersweg in de stad. De twee hadden onenigheid over drugs en het vooraf betalen van de diensten.

Handlangers

De vrouw begon te tieren. Meteen kwamen twee handlangers naar de prostituee en haar klant toe. De man werd door de drie vastgebonden en mishandeld. Zijn auto werd uiteindelijk meegenomen en twee weken later door de politie teruggevonden.
De twee helpers, een 40-jarige vrouw en een 28-jarige man, kregen eerder al een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden opgelegd.

Afpersing

Ook een klant in Hoogezand kreeg het diezelfde maand met de vrouw aan de stok over het vooraf betalen. De Groningse krabde, sloeg en schopte de man en zei dat haar vrienden in een auto, even verderop, wapens hadden. De rechter vond het een poging tot afpersing.

Vingers in ogen

In december van dat jaar graaide de vrouw een telefoon weg uit een huis waar ze even op bezoek was. De bewoner wilde haar tegenhouden en kreeg twee vingers in zijn ogen gedrukt. Verduistering met mishandeling is in dit geval bewezen.
De straf is zwaarder dan de eis van honderdtachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar, die twee weken geleden werd gesteld. Gezien het geweld dat werd gebruikt acht de rechtbank een iets zwaardere straf passend.