Zivkovic wil niet wachten op FC Groningen

© Frank Veenhof/RTV Noord
Richairo Zivkovic heeft vrijdag een oriënterend gesprek gehad met de trainer van Willem II, Jurgen Streppel.
Het was een 'zeer goed gesprek' waarin al snel duidelijk werd dat Willem II dolgraag Richairo wil verwelkomen. Dat laten ingewijden weten aan RTV Noord.
Zivkovic wil graag binnen een aantal weken weten waar zijn nabije toekomst ligt. Hij wil niet tot aan het einde van de transferperiode in onzekerheid zitten. Eind augustus moeten de transfers rond zijn.

Teleurstellend

Langere tijd is al duidelijk dat Richairo Zivkovic, na een zeer teleurstellend seizoen bij Ajax, op huurbasis wil terugkeren naar FC Groningen.
De partijen waren in gesprek, maar Groningen heeft meerdere keren aangegeven te willen wachten. Er zal eerst een van de huidige aanvallers moeten vertrekken, voordat Zivkovic concreet in beeld komt.

Vertrekken

'Wij begrijpen dat Richairo snel duidelijkheid wil hebben en dat is zijn goed recht. Maar wij willen niet een speler halen, terwijl het niet zeker is of een van onze eigen spelers gaat vertrekken deze zomer', zegt manager technische zaken Peter Jeltema.
Naar verluidt heeft ook Roda JC zich in de strijd om Zivkovic gemengd. Volgens het kamp Zivkovic is de deur met FC Groningen nog niet volledig dichtgeslagen, maar staat hij inmiddels op een kier.