Nederlands volleybalteam wint in Groningen

Het Nederlands volleybalteam heeft vrijdagavond in MartiniPlaza in Groningen met 3-0 gewonnen van Portugal.
De interland werd gespeeld in het kader van de World League. Oranje haalde de 3-0 zege binnen met de setstanden 25-18, 25-21 en 25-23.
Bij Nederland bleef Dennis Borst, oud-speler van het stad-Groninger vereniging Lycurgus, de gehele wedstrijd aan de kant. Ondanks dat hij niet in actie kwam, had hij wel een goed gevoel bij zijn tijdelijke terugkeer in Groningen.

Sfeer

'Met Lycurgus speelde ik weliswaar de wedstrijden in de hal van het Alfa College, maar dit is wel heel mooi. Ik ben vaker in deze hal geweest, bij Donar. Dan zit het helemaal vol. Dit is een fantastische hal. Mooi.'
Bondscoach Gido Vermeulen was uiteraard tevreden met de overtuigende zege op de Portugezen. Maar ook de sfeer in Groningen beviel hem uitstekend.

Eén minuut

'Het is altijd leuk om hier te spelen. Ik ben hier met de damesploeg ook veel geweest. Er is altijd een fijne sfeer. Daarnaast is het een voordeel dat we in het hotel direct naast de hal verblijven. We wandelen in één minuut hier naar binnen, haha.'
Nederland staat in groep E van de World League op de tweede plaats met 16 punten uit zeven wedstrijden. Zaterdagmiddag spelen Nederland en Portugal om 17.00 uur opnieuw tegen elkaar in MartiniPlaza. Bij winst komt Oranje op gelijke hoogte met koploper België.