Kamp gaat niet in op vragen over bevingsschade Molema

© ANP/Bart Maat
Minister Henk Kamp wil niet inhoudelijk ingaan op de Kamervragen van de PvdA over de bevingsschade bij fruitkweker Molema in Nieuwolda. Commissaris van de Koning Max van den Berg noemde het optreden van de NAM in deze zaak 'onbestaanbaar' en 'onmenselijk'.
'Als minister past het mij niet om op individuele gevallen te reageren,' schrijft Kamp in zijn antwoord op de Kamervragen.
Hij wijst er wel op dat hij met de NAM heeft afgesproken dat alle complexe gevallen dit jaar nog worden afgerond. Dat zijn er nog 134, schrijft hij, terwijl er eind 2014 nog 195 waren.
Van den Berg deed zijn uitspraken in een artikel in het Dagblad van het Noorden, na een bezoek aan Molema. De fruitkweker vecht al vijf jaar met de NAM over de bevingsschade. De muren van de boerderij staan bol. Ook heeft het pand veel scheuren.

Proefproces

De PvdA-Tweede Kamerleden Jan Vos, Henk Nijboer en Tjeerd van Dekken vroegen ook wat de minister ervan vond dat de Commissaris van de Koning wel een proefproces tegen de NAM wil beginnen. Kamp zegt daarop dat een benadeelde vrij is om een gerechtelijke procedure te starten.