FC Groningen ziet definitief af van Gacinovic

© JKBeeld/Jan Kanning
Mijat Gacinovic speelt komend seizoen niet voor FC Groningen. De club is geïnteresseerd in de talentvolle aanvaller, maar de Serviër is niet haalbaar.
'Vorig seizoen hadden wij al met hem en zijn zaakwaarnemer gesproken en dat hebben wij nu weer gedaan. Toen was hij financieel gezien niet haalbaar en nu opnieuw niet,' aldus manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen.
Daarnaast wil Groningen alleen zaken doen met de club van Gacinovic; Vojvodina en niet met derden. 'Het klopt dat een Zwitsers investeringsfonds een groot deel van de rechten van Gacinovic in handen heeft. Dat maakt het er allemaal niet duidelijker en makkelijker op.'
'Tralies'
Deze week was FC Groningen-directeur Hans Nijland als spreker te gast in Bedum. Volgens een journalist van de Ommelander Courant verduidelijkte Nijland de situatie als volgt: 'als mijn kleinkinderen mij later een tekening willen geven, dan moet het niet zo zijn dat ze mij die door de tralies moeten aanreiken.'
Nijland doelt met deze uitspraak op de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen. Destijds betaalde de FC zowel aan de vroegere club van Kostic als diens zaakwaarnemer. Die laatste is vervolgens veelvuldig in opspraak geraakt.