Weekendje voetballen op het strand bij het Oldambtmeer

Het strand bij het Oldambtmeer bij Midwolda staat dit weekend in het teken van het Open Nederlands kampioenschap beachsoccer. Het is sinds 2014 een NK, nadat de KNVB beachsoccer niet meer als een officiële tak van sport beschouwde.
De Stichting Strandvolleybal Westerwolde verkaste een aantal jaren geleden van recreatiegebied De Wedderbergen naar Blauwestad, omdat door de groei van het evenement meer ruimte nodig was.
In diverse categorieën strijden de teams om de winst. Bij de heren won zaterdaghoofdklasser Harkemase Boys in de finale na strafschoppen van Roden. Bij de vrouwen was Oranje Nassau uit Groningen de sterkste. Tegen Muntendam brachten penalties de beslissing.
Sinds vorig naar strijden de G-voetballers ook om de Nederlandse titel. Net als vorig jaar won Drenthina uit Emmen. HS '88 uit Hoogezand-Sappemeer eindigde als vierde. De organisatie heeft de ambitie om jaarlijks groter te worden, zodat over een paar jaar sprake is van een landelijk evenement. Dit jaar doen teams uit zes provincies mee.