Jacco is de nieuwe kinderdichter

De negenjarige Jacco Hage is zaterdagavond verkozen tot de nieuwe kinderdichter van de gemeente Groningen. Jacco volgt Amy Campbell op die het afgelopen jaar de stad vertegenwoordigde.
Aan de verkiezing deden 250 kinderen mee. Elf stonden zaterdag in de finale in het Der Aa-theater in de stad. Alle finalisten droegen twee zelfgeschreven gedichten voor.

Zelfverzonnen woorden

De jury roemde de voordrachtkunsten van Jacco. Bovendien prezen ze zijn creativiteit, omdat hij in zijn gedichten een aantal zelfverzonnen woorden gebruikte.
Jacco, afkomstig van de Siebe Jan Boumasschool, is verrast met de winst: 'Ik vond iedereen erg goed, bovendien ben ik jonger dan de anderen. Ik ben heel blij. Ik wist niet eens dat er zoveel kinderen meededen.' 

Carrière

De kinderdichter wordt jaarlijks verkozen. De verkiezing is een intitiatief van het Poëziepaleis. De kinderdichter schrijft vier gedichten per jaar (bij bijzondere gelegenheden). Daarnaast treedt hij regelmatig op, te beginnen op 26 augustus voor burgemeester Peter den Oudsten. 
Voor de winnaar kan het niet snel genoeg beginnen: 'Dit is een mooie start van mijn carrière', zei hij na de uitreiking met een brede glimlach.