Extra begroting moet Donar Europa in helpen

© JK Beeld
Donar probeert via een speciale begroting komend seizoen Europees basketbal te kunnen spelen. De club heeft daarvoor tussen de 50.000 en 100.000 euro nodig. In de huidige begroting is Europees spelen niet opgenomen.
'Vorig seizoen hebben we gezegd dat we -buiten de begroting om- Amerikaan drie en vier proberen te halen. Nu hebben we gezegd dat we graag Europees basketbal willen spelen en dat we daarom aan het begin van het seizoen een negenmans rotatie willen hebben. Dus nu draaien we het om en dat betekent dat we, buiten de begroting om, Europees basketbal moeten financieren,' aldus interim-voorzitter Gert Kiel tegen RTV Noord.
Volgens Kiel verloopt de zoektocht naar dat extra geld voorspoedig. 'Vorige week zijn we begonnen met een actie onder onze sponsoren. We hebben enorm veel goede reacties gekregen en dat ze graag wat geld over hebben voor Europees basketbal.' Daarnaast wil de club ook de supporters om een bijdrage vragen.
'Ik heb er enorm veel vertrouwen in, dat wij dat geld bij elkaar krijgen en dat we ons kunnen inschrijven voor Europees basketbal.'
Donar geeft zichzelf nog twee weken om het benodigde geld binnen te halen, want dan sluit de inschrijving.