André koos voor 'kwaliteit van sterven'

Een zachte dood om verder lijden te voorkomen. Die keus maakte de 54-jarige Winschoter André van der Sluis afgelopen donderdag. Verslaggever Wiebe Klijnstra sprak hem vorige week, vlak voor zijn zelfgekozen dood.
Van der Sluis leed aan MS en besloot, nadat hij in een rolstoel belandde, z'n werk niet langer kon doen en dag en nacht van anderen afhankelijk werd, te kiezen voor 'kwaliteit van leven'.

Eens houdt het op

André van der Sluis vocht twaalf jaar tegen Multiple Sclerose. Het begon met tintelingen in z'n vingers en leidde uiteindelijk tot pijn en lichamelijk en geestelijk ongemak. Van der Sluis was een harde werker, gedreven ondernemer en rasoptimist, maar eens houdt het op.

Back to the roots

Woensdagavond ging André van der Sluis nog uit eten, waar z'n zoon en dochter voor hem kookten. Op Facebook schrijft hij de volgende ochtend: 'Gisteren heerlijk gegeten in Restaurant 't Stadshuys met als speciale koks Michel en Nicole. Het was weer back to the roots en gezellig als altijd. Bedankt lieve kinderen, het eten was voortreffelijk.'
Het is André's laatste bericht. Enkele uren later slaapt hij voor altijd in. Andre van der Sluis wenste te kiezen voor kwaliteit van leven en sterven. De uitvaartplechtigheid is dinsdag om 11.00 uur in het Rozenpaviljoen in het Stadspark in Winschoten.