Opnieuw paard mishandeld in Paterswolde

© ANP/Bart Maat
Opnieuw is een paard het slachtoffer geworden van mishandeling. Dit keer raakte een dier aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde gewond. Dat meldt RTV Drenthe.
Onderzoek

Het dier had verwondingen aan de schaamstreek. Wanneer de mishandeling heeft plaatsgevonden, is niet precies bekend. Het vermoeden is dat het paard donderdagnacht werd mishandeld. De melding kwam zaterdagmiddag bij de politie binnen.
'De politie heeft meteen forensisch onderzoek gedaan. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar het letsel en andere bijzonderheden', vertelt politiewoordvoerder Marleen Hanenberg tegen de Drentse omroep. De politie laat verder weten op zoek te zijn naar mensen die mogelijk meer weten van de mishandeling.

Behandeld

Een dierenarts heeft het paard aan zijn verwondingen behandeld. 'Volgens de dierenarts komt het wel goed met het paard', zegt Hanenberg.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat een paardenbeul toeslaat aan de Lemferdingerlaan in Paterswolde. In september vorig jaar was het op die plek ook al raak.

Vaker

In Noord-Nederland zijn het afgelopen jaar regelmatig paarden mishandeld. De dieren worden steeds met een scherp voorwerp gestoken in de schaamstreek.