Autorijschool Geluk heeft pech

© AS Media
Weinig geluk maandagmorgen vroeg voor Autorijschool Geluk in de Groninger wijk Lewenborg. Een lesauto brandde helemaal uit.
De wagen stond aan de Meerpaal. Toen de brandweer arriveerde stond de auto compleet in lichterlaaie. De wagen is met schuim geblust. Een berger heeft de lesauto geborgen. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De politie vermoedt dat de auto in brand is gestoken.

Geen leuk telefoontje

Voor rijschoolhouder Gerard Lukassen is het een drukke ochtend: 'Ik werd om vier uur 's nachts uit mijn bed gebeld dat mijn auto in brand staat. Dat zijn geen leuke telefoontjes'.

Examens

Twee kandidaten zouden maandag rij-examen doen. Volgens Lukassen gaan deze examens gewoon door. 'We hebben nog een andere auto van hetzelfde merk en type. Daar kunnen ze hun examen in doen.'

Andere rijschool

Een groot aantal lessen kan vanwege de brand niet doorgaan. Dat kost Lukassen veel omzet. 'Gelukkig heeft een collega van mij zijn auto beschikbaar gesteld voor een paar uur per dag. Dat scheelt wel weer.'

Meer branden

De brand aan de Meerpaal was niet de enige autobrand zondagnacht. Aan de Oosterhamriklaan in Groningen en aan de Troelstrastraat in Veendam brandden ook auto's uit.