Cel geëist voor witwassen, drugs- en wapenbezit

© Archief RTV Noord
Tegen een 51-jarige man uit Delfzijl is maandag negen maanden cel geëist vanwege het witwassen van geld, drugs- en wapenbezit.
Bij de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) kwam in augustus een tip binnen dat er vuurwapens zouden liggen in een woning aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl. Tijdens de doorzoeking stuitten de agenten op twee vuurwapens en munitie. Dit lag her en der in de woning verspreid.

Kapitaal in washandjes

Daarnaast vonden de agenten achter de radiator washandjes gevuld met bankbiljetten. In totaal lag er 28.000 euro verstopt. Geld dat in de ogen van de officier is verkregen door criminele activiteiten. De verdachte zei dat hij dit geld spaarde voor zijn oude dag. De wapens had hij aangeschaft omdat hij eerder was overvallen. De gevonden wiet en pillen waren voor eigen gebruik.

Criminele inkomsten

De Delfzijlster vroeg pas in 2013 een bijstandsuitkering aan. Hoe de man zichzelf in de jaren daarvoor bedroop bleef onbekend. De officier denkt dat hij leefde van illegale handel. Volgens justitie had hij hieraan ruim 48.000 euro verdiend. Het OM wil dit bedrag op de man te verhalen.
De rechtbank oordeelt over twee weken.