Vluchten naar Corfu lijden onder crisis Griekenland

© Herman van Oost
Het is de onzekerheid rondom een bankroet van Griekenland die er voor zorgt dat reizigers afwachtend zijn bij het boeken van tickets vanaf Groningen Airport Eelde naar Corfu. Dat zegt directeur Rob van de Poel van reisorganisatie Hellas Travel tegen RTV Drenthe.
Hellas besloot in juni alle vrijdagse vluchten naar het Griekse eiland te annuleren en de mensen die al hadden geboekt een alternatief aan te bieden. En dat terwijl de vluchten naar Corfu vanaf Groningen Airport Eelde nog maar net begonnen waren.
Rob van de Poel: 'We barsten van de offertes, maar reizigers stellen hun besluit uit. De vliegtuigen zaten in juni voor zo'n vijftig tot zestig procent vol. Voor ons te weinig om ze door te laten gaan'.

Stop in Maastricht

Voor Hellas Travel is daarmee de start op Groningen Airport Eelde één die anders was dan voorgesteld. Op 3 juli pakt de maatschappij de draad weer op en vliegt wekelijks naar Corfu. Wel wordt er op de heen- of terugweg een stop gemaakt op Maastricht Aachen Airport, om de 'valse start' een beetje goed te maken. 'We hebben ook besloten om niet in september al te stoppen met onze dienst, maar door te gaan tot 9 oktober'.

Duidelijkheid over Griekenland

Volgens van de Poel is Hellas niet de enige die vluchten naar Griekse eilanden heeft moeten schrappen. Ook andere maatschappijen hebben volgens hem vanaf bijvoorbeeld Eindhoven Airport minder vluchten uitgevoerd.
Maandagavond wordt tijdens een speciale top in Brussel weer gesproken over de kwestie Griekenland. Dan moet er volgens Van de Poel ook eindelijk meer duidelijkheid komen.

Voldoende tickets
Over een mislukking van de dienst naar Corfu wil Hellas Travel niet spreken. 'De komende maanden zijn er voldoende tickets verkocht. En ook voor volgend jaar is de vlucht vanaf Eelde naar Griekenland nog zeker in beeld', zo zegt Rob van der Poel.