Algemeen Belang overgenomen door DELA

Uitvaartverzorger Algemeen Belang in Groningen wordt overgenomen door DELA. Van de veertig medewerkers verliest een aantal in 2017 hun baan. Voor hen is een sociaal plan opgesteld.
Partner

Directeur Evert de Niet van Algemeen Belang over de overname: 'Voor het verzekeringsdeel van ons bedrijf was het belangrijk een partner te vinden met een sterke positie in natura-uitvaartverzekeringen.'
'Nu we opgaan in coöperatie DELA is de continuïteit van ons bedrijf voor onze klanten en een groot deel van onze medewerkers geborgd. Voor ons uitvaartbedrijf komt er extra werk bij. Naast de ruim vierhonderd uitvaarten die we jaarlijks verzorgen, komen er uitvaarten van de DELA-verzekerden bij.'

Zelfstandig

Algemeen Belang is met name in Noord Groningen een bekende naam. Het bedrijf werd in 1933 opgericht en was nog altijd zelfstandig.

Verzekerden

DELA heeft in Nederland 150 vestigingen en 2400 medewerkers. De coöperatie verzorgt 42.000 uitvaarten per jaar en heeft 3,7 miljoen verzekerden.

Goedkeuring

De overname van de aandelen van Algemeen Belang is uitgesmeerd over een periode van drie jaar. De toezichthouders moeten nog wel hun goedkeuring verlenen.

Strategische overname

Financieel DELA-directeur Jon van Dijk heeft het over een strategische overname: 'Wij hebben de ambitie om onze positie in de markt voor natura-uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. Dat doen we onder andere door strategische overnames. Verzekerden kunnen rekenen op voortzetting van de kwaliteit van de dienstverlening die zij gewend zijn'.