Groninger basketbaltalenten verruilen Donar voor kersverse landskampioen

Maarten Bouwknecht.
Maarten Bouwknecht. © JKBeeld
Maarten Bouwknecht verlaat Donar en speelt de komende drie jaar voor SPM Shoeters uit Den Bosch. Donar verloor dit seizoen de finale om het landskampioenschap van de Brabanders.
De 20-jarige Bouwknecht maakte twee jaar geleden zijn debuut voor Donar. Afgelopen seizoen brak hij definitief door en was hij een startende speler in de finale van de play-offs tegen Den Bosch.

'Ik heb een droom'

Donar wilde ook met Bouwknecht verder, maar de club vist dus achter het net. 'Ik heb een grote droom om bij een Europese topclub te gaan spelen, dit is de eerste stap in die richting. Mijn agent heeft ook een gesprek gehad met Donar, maar zij konden mij nog geen zekerheid bieden, omdat het wachten was op een nieuwe coach. Ik heb bij Den Bosch voor zekerheid gekozen. We gaan sowieso Europa in, ik ken de coach Sam Jones en ik heb een contract voor meerdere jaren', zegt Bouwknecht. De jonge guard kijkt met genoegen terug op zijn jaren bij Donar. 'Ik ben hier geboren en opgegroeid en heb altijd met veel plezier gespeeld voor Donar. Wat dat betreft is het jammer dan ik niet meer voor Donar speel.'

Lietmeijer

Valentijn Lietmeijer tekende een contract voor drie seizoenen. Lietmeijer doorliep de jeugdopleiding in Groningen en was twee seizoenen voornamelijk bankzitter bij het eerste team onder leiding van coach Marco van den Berg.

Aris en Landstede

Na twee jaar bij Aris en twee jaar bij Landstede in Zwolle te hebben gespeeld maakt hij de overstap naar de landskampioen.