Kamp praat woensdag in Muntendam over windmolens

© FPS/Jos Schuurman
Minister Kamp komt opnieuw naar Groningen. Woensdag is hij in Muntendam om te spreken over het plan om een groot windmolenpark aan te leggen bij de N33.
Gemeentehuis

Kamp praat woensdag vanaf 11.00 uur in het gemeentehuis van Muntendam met diverse betrokkenen. Eerst is er een overleg met bestuurders van de provincie, de betrokken gemeenten en de energieproducenten. Daarna praat de minster met tegenstanders van het windpark.

Beperkt aantal inwoners

Voor dat laatste overleg wordt een zeer beperkt aantal inwoners van de gemeenten Oldambt, Veendam en Menterwolde uitgenodigd. Ook Jan Hendriks van Storm Meeden is gevraagd aanwezig te zijn.
Zoals bekend verzet Storm Meeden zich tot het uiterste tegen de komst van een windpark. Deze maand blokkkeerden Hendriks en andere actievoerders het dorpshuis in Meeden, waardoor een informatieavond over het windpark niet kon doorgaan.

'Belachelijk'

Hendriks noemt het 'belachelijk' dat de minister voor het eerste gesprek niet alleen gemeenten en provincie heeft uitgenodigd, maar ook de energieproducenten. 'Hiermee slaat hij de plank volledig mis', zegt Hendriks.
Volgens hem horen de producenten niet aan te schuiven bij een bestuurlijk overleg. 'Ik snap niet dat de gemeenten zich op deze manier laten misbruiken', zegt hij. Als het overleg op deze manier plaatsvindt komt Storm Meeden niet, zo heeft hij aangekondigd.