'School Garnwerd blijft nog jaren open'

Ze zitten barstensvol energie en gaan er samen volop tegenaan. Ouders, de dorpsvereniging, leerkrachten en schoolbestuur Lauwers en Eems hebben een intentieverklaring getekend om de school in Garnwerd open te houden.
Begin dit jaar dreigt De Kromme Akkers de deuren te sluiten, maar ouders voorkomen dit door een plan te bedenken. Ze gaan zich meer met de school bezighouden.

Meehelpen

Leerkracht Rogier Hilbrandie is samen met de ouders en het schoolbestuur de afgelopen tijd bezig geweest met het reddingsplan. 'Ouders kunnen bijvoorbeeld meehelpen met het schoonhouden van de school en het onderhouden van de tuin. Dat zorgt voor een besparing. Het geld kunnen we steken in het onderwijs.'
'De school blijft nog wel wat jaren open', laat de leerkracht weten.

Saamhorigheid

Harm Krol van schoolbestuur Lauwers en Eems is ook positief. 'De saamhorigheid is hier enorm. Ouders willen zich inzetten voor de school', vertelt de sector-directeur. Hij laat weten dat de ouders een goed plan hebben bedacht en dat de school levensvatbaar is.

Den Andel

Wethouder Harmannus Blok laat tijdens de feestelijke ondertekening weten dat hij het jammer vind dat de school in Den Andel wel moet sluiten. Hij wil graag dat ouders meer betrokken worden bij de plannen van schoolbesturen.
'Ouders hebben vaak hele mooi ideeën, zoals hier in Garnwerd', vertelt Blok. 'Ook als het gaat om de toekomst van scholen.' De wethouder hoopt dat schoolbesturen meer buiten de gebaande paden gaan denken.