Het is nu of nooit voor bibliotheek Leens

© RTV Noord / Jeroen Berkenbosch
Biblionet moet met een beter uitgewerkt plan komen om de bibliotheekvoorziening in Leens in stand te houden. Dat wil de gemeenteraad van De Marne.
Het plan dat er nu ligt, is volgens de raad niet voldoende. 'Ze geven niet goed aan wat ze allemaal met het subsidiebedrag van 99.250 euro doen', vindt ChristenUnie fractievoorzitter Theo de Vries.

Laat

'Biblionet neemt het niet zo serieus', stelt VVD'er Folkert van der Zee. 'Eind januari komt de instelling pas met een voorstel hoe het verder moet in en na 2015. Een beetje laat en niet volledig', meent het raadslid.

Gemeentehuis

Biblionet wil een centrale bibliotheek in Leens behouden. Het liefst in het gemeentehuis, dat vanwege de herindeling mogelijk leeg komt te staan. Daarnaast zijn er al 'bibliotheken op school' geopend.
De gemeenteraad wil een beter plan zien voor een multifunctionele bibliotheek. Voor 1 augustus moet Biblionet dat af hebben. 'Het is nu of nooit. Anders moet de wethouder de stekker er onmiddelijk uittrekken en met andere partijen gaan werken', zegt PvdA-raadslid Mädi Cleerdin namens de coalitiepartijen.

Lees alles over de herindeling