Ook tussen Groningen en Hoogkerk moet crematorium komen

De stad Groningen krijgt een tweede crematorium naast het Westpark, tussen Groningen en Hoogkerk. De gemeente Groningen, Algemeen Belang en DELA hebben daar afspraken over gemaakt.
In de stad is al een crematorium van Yarden op de Selwerderhof. Maar de vergrijzing en het toenemend aantal mensen dat kiest voor een crematie is voor DELA aanleiding te investeren in een tweede crematorium. 

Hoendiep

Naar alle waarschijnlijkheid komt het nieuwe crematorium te liggen langs het Hoendiep. Definitief is die locatie nog niet, maar de gemeente en Algemeen Belang/DELA hebben wel hun voorkeur uitgesproken voor deze plek. 
'Volgens ons is dit een goede plek', zegt wethouder Roeland van der Schaaf van de PvdA. 'Ook met het oog op parkeerruimte en bereikbaarheid. Het ligt vlak bij de ringweg.' Omwonenden worden later deze week bijgepraat over de plannen. Volgens de gemeente is er amper overlast te verwachten van het nieuwe centrum.

Honderden crematies

Algemeen Belang gaat uit van circa 700 crematies per jaar op de nieuwe locatie. Bij het centrum komt een parkeergarage voor 125 auto's.
Ten zuiden van de stad, op grondgebied van de gemeente Tynaarlo staat ook een nieuw crematorium gepland.