Beats blijven klinken in Simplon

© Google Street View
Jongeren kunnen ook na 1 juli terecht in Simplon. De gemeente Groningen ziet voldoende aanleiding om de subsidie voor het pop- en cultuurcentrum voort te zetten.
In een brief aan de gemeenteraad schrijft het stadsbestuur dat Simplon een cruciale rol speelt bij het behouden van het nationale imago van dé popstad van het Noorden.

Vera

Na het faillissement van Simplon in 2013 leek het erop dat het jongerencentrum voorgoed zijn deuren moest sluiten. Een overname door poppodium Vera bood nieuw perspectief.
Onlangs bleek al dat Simplon 2014 met een positief saldo wist af te sluiten, mede door schaalvoordelen op het gebied van personeel, diensten en inkoop.

Succesjaar 2012

De komende jaren krijgt Simplon de tijd om verder te groeien naar het niveau van 2012. Toen trok het centrum veertigduizend bezoekers tijdens 204 activiteiten. Ter vergelijking: het afgelopen jaar bezochten tienduizend mensen 108 activiteiten.

Muziekstijlen

Om niet in het vaarwater van poppodium Vera te zitten, zijn afspraken gemaakt over de programmering. Zo richt Simplon zich bijvoorbeeld op de stijlen urban en hip hop, terwijl Vera meer aandacht geeft aan rock en underground.