Lopster kinderen en -kunst komen samen met Duitse kids

Leerlingen van zeven basisscholen uit de gemeente Loppersum hebben de afgelopen weken gewerkt aan een speciaal kunstproject. Ze hebben houten damwandplanken beschilderd. De Lopster kinderkunst gaat in augustus naar het Duitse Greesiel voor een expositie.
Afsluiter

Naast de scholen uit Loppersum doen ook twee basisscholen uit het Duitse Ostfriesland mee aan het kinderkunstproject.
Donderdag treffen de scholen elkaar in Westeremden om daar het project af te sluiten. De kinderen gaan leuke dingen doen om elkaar beter te leren kennen.
De mooiste planken krijgen een prijs.

'We zijn echte kunstenaars'

Ids (groep 7) en Jan (groep 6) van de Abt Emo School in Westeremden zijn trots op hun damwandplank. Jan: 'we zijn echte kunstenaars, de planken gaan naar Duitsland waar iedereen ze kan bekijken. Dat vind ik erg leuk.'
Ids denkt er net zo over: 'We hebben op onze planken geschilderd hoe Groningen er nu uitziet en hoe het vroeger was. Iedereen deed mee en iedereen vond het ook leuk, geloof ik.'

Twee lagen

Basisschooldirecteur Klarie Kolkena vindt de dubbele laag achter het project fantastisch. Ze vindt het sowieso belangrijk dat de kinderen met kunst in aanraking komen. Maar nog belangrijker vindt ze het dat de leerlingen internationale contacten leren maken en onderhouden.
Ze hoopt dan ook dat de kinderen over een paar jaar nog steeds contact hebben met de Duitse basisscholenleerlingen.