Op Roakeldais ontvangt oeuvreprijs en erepenning

Het bestuur van Op Roakeldais heeft donderdagavond tijdens de opening van het dansfestival de oeuvreprijs van de gemeente Eemsmond gekregen.
Commissaris van de Koning Max van den Berg reikte bovendien een erepenning uit. Deze kan hij geven aan mensen of instellingen, die hij bijzonder waardeert.

Mooie verhalen

De gemeente Eemsmond is trots op 50 jaar Op Roakeldais en stelt daarom de oeuvreprijs beschikbaar. Het is voor het eerst dat de gemeente deze prijs uitreikt.
Burgemeester Marijke van Beek: 'Met deze prijs willen we laten zien dat we ontzettend blij met en trots zijn op Op Roakeldais, dat ons 50 jaar lang al mooie verhalen en onvergetelijke ervaringen heeft gebracht. We willen met deze prijs het bestuur bedanken en motiveren voor nog 50 jaar Op Roakeldais'.

Verrast

Het dansfestijn werd officieel geopend door Commissaris van de Koning Max van den Berg. Hij had zelf dus ook nog een verrassing voor het bestuur, dat echt compleet overrompeld was.

Bijzondere editie

In het kader van 50 jaar Op Roakeldais zijn er dit jaar extra activiteiten. Zo werd donderdagmiddag de tentoonstelling 'Wereldvrienden' geopend. Daarin wordt teruggeblikt op een halve eeuw Op Roakeldais.
Het festival duurt nog tot en met zondag.