Te weinig sturing provincie bij herindeling Noord-Groningen?

De Bedumer burgemeester Henk Bakker hoopt dat de provincie Groningen een duidelijk standpunt inneemt over de herindeling.
Het plan om één supergemeente in Noord-Groningen te creëeren is even in de ijskast beland. Het 'zetje in de rug' van het provinciebestuur is er niet meer, omdat de verantwoordelijk gedeputeerde Patrick Brouns wil dat gemeenten zelf het tempo bepalen. Maar de fusiepartners zijn verdeeld.

Varianten

Vier van de zeven gemeenten, Appingedam, Bedum, De Marne en Eemsmond, willen een grote gemeente vormen. Delfzijl, Loppersum en Winsum willen een andere variant.

Regie

Met weinig sturing vanuit het provinciehuis en de onderlinge verdeeldheid lijkt een herindeling ver weg. De gemeentebesturen willen trouwens wel de regie houden, zo valt te lezen in een brief die alle zeven gemeenteraden hebben ontvangen. Hierin staat de laatste stand van zaken over de herindeling.

Discussiestuk

Na de zomer verwacht burgemeester Bakker van Bedum meer duidelijkheid. Dan komt er een discussiestuk vanuit de colleges over de herindeling van Noord Groningen.