Veendammer oplichtersbende maakt vier ton buit

De politie heeft een criminele bende uit Veendam opgerold. De criminelen lichtten tussen mei 2013 en februari 2015 bedrijven op en wasten geld wit. Ze maakten zo'n vier ton buit.
In februari werd de hoofdverdachte opgepakt; een 33-jarige Veendammer. Hij en zijn medeverdachten stuurden spooknota's naar bedrijven. Zes medeverdachten zijn aangehouden.

Incassobureau

De bende stuurde bedrijven neprekeningen voor niet betaalde advertentiekosten. Als het bedrijf verhaal kwam halen, werd gedreigd met incassobureaus. Uiteindelijk gingen veel bedrijven overstag en betaalden. Het geld belandde op de rekeningen van katvangers, zo bleven criminelen buiten schot.

Tonnen

Uit onderzoek blijkt dat de bende een kleine 400.000 euro heeft verdiend met deze criminele praktijken. Van een oudere dame uit Rotterdam hebben is ruim een ton afgetroggeld. De politie denkt dat er zo'n 140 gedupeerden zijn. Er kwamen 34 aangiftes binnen.
De zes medeverdachten zijn een vrouw (20) en man (24) uit Veendam. Ook een vrouw uit Sappemeer (25), man uit Amsterdam (30) en twee mannen zonder vaste woonplaats (25 en 26) zijn medeverdachte. Iedereen is inmiddels weer op vrije voeten.