Twee generaties als gastgezin bij Op Roakeldais

Zuid Afrika, Indonesië, Venezuela en Oekraïne. Uit allerlei landen heeft Monique van Mil uit Warffum al mensen over de vloer gehad.
Het gaat om dansers, die meedoen aan het festival Op Roakeldais. Net als veel van haar dorpsgenoten, biedt Monique onderdak aan de muzikale gasten.

Twee generaties

Al twaalf jaar logeren er tijdens Op Roakeldais dansers bij Monique en haar gezin. Haar zoon Joey woont niet meer thuis en hij heeft nu zelf logees. 'Zonder gasten is Op Roakeldais niet hetzelfde. Toen ik een eigen woning kreeg, was het voor mij een logische keuze om ook gasten in huis te hebben.'

Zuid-Afrika

Joey was tien jaar oud toen de eerste dansers kwamen logeren. Hij heeft vooral mooie herinneringen aan het gezelschap uit Zuid-Afrika: 'Dat was echt fantastisch! We hebben toen heel veel gezongen. Wij Afrikaanse liedjes en zij onze Nederlandse liedjes'.

Google translate

Monique en Joey hebben dit jaar beide Mexicaanse dansers in huis. Ze spreken nauwelijks Spaans, maar daar is een simpele oplossing voor. 'Google translate', lacht Monique. 'Je typt een zin in op de telefoon en het wordt vertaald. Maar natuurlijk kom je met gebaren ook een heel eind.'