Hoogezand-Sappemeer wil gelijk behandeld worden

© Jeroen Berkenbosch
De gemeente Hoogezand-Sappemeer wil net als de gemeenten in het bevingsgebied gebruik kunnen maken van compensatiemaatregelen voor de nadelige gevolgen van gaswinning. Dat schrijft het gemeentebestuur in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.
Volgens burgemeester en wethouders heeft Hoogezand-Sappemeer een ongelijke positie ten opzichte van andere gemeenten die met aardbevingen te maken hebben.


Woningeigenaren hebben wel recht op de regeling voor waardevermeerdering als ze schade hebben, maar daar houdt het wel mee op.

Vertraging

Volgens het college lopen verschillende bouwprojecten vertraging op, omdat er nog onduidelijkheid bestaat over de meerkosten voor aardbevingsbestendig bouwen. Bovendien worden die kosten voor vertraging vooralsnog niet vergoed.

Werkgelegenheid

Ook dreigen volgens het gemeentebestuur investeringen uit te blijven, omdat er nog veel onzekerheid is over bevingsbestendig bouwen. Dat kan in de toekomst zorgen voor minder werkgelegenheid in het gebied.
Het gemeentebestuur laat in de brief weten graag met minister Kamp in gesprek te willen gaan over dit onderwerp. Klik hier om de brief te lezen (pdf).