IJzersterke Polling pakt derde EK-titel op rij

Judoka Kim Polling is helemaal terug van weggeweest. De Groningse won vrijdag op overtuigende wijze het Europees Kampioenschap in Bakoe. Ze versloeg in de finale de Duitse Laura Vargas-Koch op ippon.
Na 1.34 minuten had de Zevenhuizense de winst binnen, nadat ze de Duitse twintig seconden in een houdgreep had genomen.

Ippon

De 24-jarige nummer één van de wereld, die afgelopen winter nog overwoog te stoppen met judo, oogde gretig en geconcentreerd. Ze won al haar partijen op ippon.
Het is voor Polling het derde opeenvolgende EK-goud in de tot 70 kilogram klasse. Pikant detail; vorig jaar won Polling ook in de finale van Vargas-Koch.

'Best wel goed'

'Voor de derde keer achter elkaar Europees kampioen. Dat is best wel goed', zei Polling na afloop tegen de NOS. 'Ik ben heel blij. Ik denk wel dat ik nu terug op mijn niveau ben.'

Blinde judoka's

De partij van Polling begon net de andere wedstrijden in het laatste programmablok bijna een uur later dan gepland. De Azerbeidzjaanse president Ilham Alijev reikte de medailles uit aan de blinde judoka's, maar hij liet lang op zich wachten.
'Het was zo raar en moeilijk om de concentratie te behouden. Maar ik heb gewonnen en vind het wel best', besluit de euforische Polling.