Samensmelting Nederlands-Duitse kaasmakers stap dichterbij

© RTV Noord
De fusie tussen zuivelcoöperatie DOC Kaas in Hoogeveen en de Duitse zuivelreus DMK wordt steeds concreter. De Duitse leden van DMK hebben ingestemd met de samensmelting van de bedrijven.
DOC en DMK wachten hiermee alleen nog op toestemming van de Europese Mededingingsautoriteit, meldt
. Ook moeten de ondernemingsraad van DOC en de Europese Commissie nog hun oordeel geven over de fusie. Dat besluit laat nog even op zich wachten.
In Groningen leveren verschillende boeren melk aan DOC.

Boycot

De kaasmaker in Hoogeveen is al jaren op zoek naar een partner. Sinds de boycot van Rusland is de export van kaas van DOC fors gedaald. De noodzaak tot een fusie is daardoor dus alleen maar groter geworden.
De leden van de laatste Drentse zuivelcoöperatie stemden op 21 mei tijdens een bijeenkomst in Zwolle al in met de fusie.

Duitsers zijn het eens met fusie

De leden van de Duitse DMK Group gaan dus ook akkoord. Zij sluiten zich aan bij het besluit dat eerder ook door de Raad van Commissarissen en de aandeelhoudersvergadering van DMK is genomen.

Nieuwe holding

Na de fusie blijven DMK en DOC Kaas zelfstandig, maar vormen ze samen wel een nieuwe holding. DMK helpt DOC met de handel in kaas in de wereld en DOC gaat voor DMK kaas produceren.