'Aanbesteding CVW riekt naar vriendjespolitiek'

© RTV Noord/Goos de Boer
Is er bij het Centrum voor Veilig Wonen sprake van belangenverstrengeling bij de aanbestedingen van aardbevingsschadeherstel? Volgens de fractie van Loppersum Vooruit lijkt het daar wel op.
Dubbele pet

De fractie vraagt zich af of het wenselijk is dat de huidige CVW-directeur Erkenningsregeling, Jan Emmo Hut, naast zijn functie bij het CVW ook directeur van een bouw- en projectontwikkelingsonderneming is.
'Vriendjespolitiek'
Raadslid Hans Warink: 'Dit ruikt naar vriendjespolitiek. Ik maak me daar ernstige zorgen over. Ik vind deze dubbele pet onhandig en eigenlijk zou Hut een functie moeten laten vervallen, beide directiefuncties is onwenselijk.'

Loppersum Vooruit stelde hier maandagavond vragen over tijdens de raadsvergadering.

Aannemers zonder werk
Ook kreeg de fractie signalen uit de regio dat de werkgelegenheid is gedaald bij lokale aannemers sinds het CVW het schadeherstel aanstuurt. Een aantal lokale aannemers moest zelfs noodgedwongen stoppen met hun bedrijf, omdat het geen nieuwe schadeherstelwerkzaamheden kreeg aangeboden.
Burgemeester Albert Rodenboog over de aannemers: 'Die signalen hebben ons ook bereikt. We hebben de vragen neergelegd bij het Centrum voor Veilig Wonen. Zodra we daar antwoord op hebben, hoort u het.'