Donar gaat Europa in dankzij fans en Groningse sponsor (update)

Basketbalclub Donar gaat het Europese avontuur aan. De club heeft het benodigde geld binnen. Update: 9.58 uur.
Voorzitter Gert Kiel: 'De
is een geweldig succes: 28.500 euro bij elkaar, 14.500 euro vanuit de leden van de business club en 14.000 euro vanuit de publiekstribunes.'

Groningse steun

Bossers Cnossen is tijdens de zes duels in de Eurochallenge shirtsponsor. 'Als Gronings bedrijf willen we het laatste zetje geven om Donar te steunen om Europa in te kunnen', aldus Marten van Vliet namens de sponsor.

Team samenstellen

Volgens Kiel is het Europese avontuur belangrijk voor de samenstelling van het team. Tot op heden legde de club nog geen enkele speler vast. Wel werd met het aantrekken van coach Erik Braal en het langer vastleggen van assistent Anjo Mekel de technische staf vastgesteld.

Tweede ronde?

Over een eventuele volgende ronde in Europa heeft Kiel nog niet nagedacht: 'Als we de tweede ronde halen zou dat geweldig zijn, maar daar is momenteel nog geen geld voor.' Mocht Donar de tweede ronde halen, dan zoekt de club dan naar een oplossing.

Meerdere hoofdsponsoren

In de toekomst zet Donar in op meerdere hoofdsponsoren. Kiel gaf in Noord Sport aan dat één hoofdsponsor 'niet meer van deze tijd is'. 'We zullen een manier zoeken om meerdere bedrijven om de beurt op het shirt te krijgen.'
De crowdfundingactie gaat overigens gewoon door. De Europese duels zijn in november en december.