'Tandarts moet het hebben van mond-tot-mondreclame'

Trekken met een tangetje, even draaien aan de schroefjes en het bord is van de gevel van de tandartspraktijk van Robert Jalink in Winschoten.
Jalink weigert reclamebelasting te betalen.

Evenementen

De gemeenteraad besliste maandagavond dat medici moeten meebetalen aan de reclamebelasting. Die is ingevoerd als compensatie voor het afschaffen van het betaald parkeren. Van het belastinggeld worden onder meer grote evenementen in het centrum van Winschoten betaald.

Afspraak

Jalink vindt het ongelofelijk dat hij als medicus daar aan mee moet betalen. 'Ik profiteer er toch niet van als er meer mensen naar een evenement komen? Op mijn bord staat duidelijk 'Behandeling volgens afspraak', dus die mensen kunnen niet zomaar bij mij terecht.'

Aanduiding

Volgens Jalink is het bord op zijn gevel geen reclamebord, maar een aanduidingsbord. 'Vaste klanten weten wel dat ik hier zit, maar als iemand naar mij wordt doorverwezen, moet hij nu wel heel goed zoeken. Bovendien moet een tandarts het niet hebben van een reclamebord, maar van mond-tot-mondreclame', besluit Jalink met een knipoog.