In de 'tekenfilmkamer' komt het verband beter los

Als je brandwonden hebt moet je bijna dagelijks van verband wisselen. Dat is erg pijnlijk. Om het voor kinderen wat draaglijker te maken, heeft het Martini Ziekenhuis in Groningen daarvoor een speciale kamer gebouwd.
Volgens het ziekenhuis is het de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa. Dinsdag werd de kamer officieel geopend.

Brandje stoken

Als eerste mocht de tienjarige Alan Schuiling de kamer proberen. Hij raakte drie weken geleden gewond toen hij samen met zijn broer en vader een brandje aan het stoken was.
'Mijn vader gooide benzine op het vuur. toen gooide hij het bakje weg, dat vloog naar mij en toen vloog mijn broek in de brand,' vertelt Alan. Hij is 'een beetje' boos op zijn vader.

Tekenfilm

De kamer is versierd als een grote tekenfilm. Dat leidt Alan en de andere kinderen af van het pijnlijke klusje. Er staat ook een bad. Daarin weekt het verband beter los van de huid.
De oude kamer kent Alan ook. Daar was het niet fijn, vertelt hij. 'Het doet ook heel veel zeer als ze het eraf halen.' In het bad komt het verband veel makkelijker los.

Laatste keer

Hoewel het een stuk aangenamer is dan voorheen, leuk wordt het niet. Alan hoopt dat hij vrijdag voor de laatste keer in het ziekenhuis langs moet om zijn verbanden te laten wisselen.