Brouwer/Meeuwsen zijn uitgeschakeld op WK Beachvolleybal

De Groninger Alexander Brouwer en zijn teamgenoot Robert Meeuwsen zijn uitgeschakeld op het WK Beachvolleybal. Ze verloren woensdagavond van het Braziliaanse beachduo Felipe/Filho.
Daarmee raken de Nederlanders hun titel kwijt. Twee jaar geleden wonnen ze die van Brazilië, met onder andere Filho. Die wist woensdag revanche te nemen.
De wedstrijd ging met 2-0 naar de Brazilianen (21-19 en 25-23). In de tweede set kregen Brouwer en Meeuwsen drie setpunten, maar toch pakten ze die niet.
Tot nu toe verloor het Nederlandse duo nog geen enkele set op het toernooi, terwijl de Brazilianen als derde in hun poule eindigden en tot nu toe nog maar één partij wonnen. Brouwer/Meeuwsen kwamen tot de laatste 32 ploegen.
Alexander Brouwer begon zijn volleybalcarrière in de zaal bij Lycurgus in Groningen en maakte in 2009 definitief de overstap naar het beachvolleybal.
Einde WK voor @BrouwerMeeuwsen. De titelverdedigers verliezen van Álvaro Filho / Vitor Felipe. #WKBeach2015 pic.twitter.com/BzspNAGiBt
— WK Beachvolleybal (@WKBeach2015) 1 juli 2015
Stadion valt stil na 2-0 nederlaag van @BrouwerMeeuwsen tegen Brazilië. Teleurstelling groot bij iedereen. #WKBeach2015 #BeachTeamNL
— Beachvolleybal (@nlbeachvolley) 1 juli 2015
Met tranen in hun ogen en toch de court crew bedanken @BrouwerMeeuwsen! #Rotterdam #WKBeach2015 pic.twitter.com/ZByAlHxenV
— WK Beachvolleybal (@WKBeach2015) 1 juli 2015