Bram Verweij wordt twee keer tweede in Zevenhuizen

© Archief
Twee keer tweede in de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Het overkomt Bram Verweij uit Haren woensdagavond in de derde etappe in Zevenhuizen.
Jan Bos uit Bontebok won de etappe en is ook de nieuwe leider met nog twee etappes te gaan. Verweij reed al in de beginfase van de koers over tachtig kilometer weg met vier anderen.

Kopgroep

Naast Bos, was ook ploeggenoot Ronald Kruijer uit Heiligerlee van de partij. Coen Rijpma uit Wolvega en Tijmen Eising uit Emmen completeerden de kopgroep. De vijf namen snel voorsprong op het peloton en dreigden een ronde voorsprong te nemen hetgeen vijftig punten extra op zou leveren.
Terwijl Kruijer vooraan moest lossen probeerde de nummer twee in het klassement Paul de Haan uit Meedhuizen samen met ploegmakker Henk-Jaap Moorlag de schade te beperken en dat lukte. De marge liep in de slotfase terug tot achttien seconden, maar de vier vooraan konden gaan strijden voor de winst. De rappe Bos maakte geen fout en won.

Tweede

Verweij pakte de tweede plaats en moet ook in het algemeen klassement Bos nu voor zich dulden. Bos heeft 294 punten en Verweij 269. De oude gele truidrager Stan Wijkel uit Holsloot staat nu vierde en De Haan derde.
Bos gaf na afloop aan de Meerdaagse uit te rijden en vol voor de eindzege te gaan. Te beginnen vrijdagavond in Noordhorn.