Nieuw loket voor energiebewuste huiseigenaren

© Flickr/OregonDOT (Creative Commons)
Huiseigenaren in de provincie Groningen die energie willen besparen of zelf energie willen opwekken, kunnen vanaf donderdag terecht bij het digitale energieloket van de provincie Groningen.
Op de website
energieloket-groningen.nl
is informatie te vinden over isolatie, zonnepanelen en ook subsidies en financiering van energiebesparende maatregelen.

Energiecheck

Op de website kunnen huiseigenaren een energiecheck doen, waarbij ze kunnen nagaan wat eigenaars van vergelijkbare woningen aan energie kwijt zijn. Ook kunnen ze van hun eigen woning een scan maken en bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen.
Verder biedt de site informatie over het isoleren van daken, muren en vloeren, duurzame verwarming, zonnepanelen en zonneboilers.

Subsidies

Het energieloket wil de huiseigenaren ook helpen bij het aanvragen van subsidies en financiering van energiebesparende maatregelen. Verder is er informatie te vinden over bedrijven in de buurt die het werk kunnen uitvoeren en hulp kunnen bieden bij het aanvragen van offertes. Daarnaast is er een telefonische helpdesk voor overige vragen.
Het energieloket is een onafhankelijke website die onder meer ontwikkeld is door de Groninger gemeenten, het bedrijfsleven, Natuur- en Milieufederatie en de provincie Groningen.