Celstraf geeist voor schieten op stalker dochter

© Flickr / Timothy Tsui (Creative Commons)
Hij wilde de stalker van zijn dochter stoppen, meende een 43-jarige man uit Hoogezand die vorig jaar oktober bij zijn woning tot drie maal toe op de grond en in de lucht schoot toen de belager van zijn dochter opnieuw langs kwam.
De officier van justitie vond al het geschiet een ernstige vorm van bedreiging. Tegen de schutter werd een celstraf van anderhalf jaar geeist. Een jaar daarvan is voorwaardelijk.

Gewezen schoolgenoot

De 18-jarige dochter had de relatie met een schoolgenoot beëindigd. De gewezen lover bleef echter telkens om het meisje heendraaien. De jongen kreeg door het schoolbestuur zelfs een contactverbod opgelegd. Die dag in oktober duwde de jongen een afscheidsbrief door de deur. Hij ging naar zijn zieke vader in Irak. Daarna belde hij nog een keer aan. Hij werd door de vader weggeduwd, die schoot vervolgens in de lucht en op de grond.

Ten einde raad

Een wanhoopsdaad, meende de advocaat van de man. Omdat de dochter ten einde raad was. De pleiter vindt een celstraf een slecht idee, omdat die het gezin volledig zal ontwrichten. De uitspraak is over twee weken.