Hardloopwedstrijd door Groningen doet het anders: het gaat niet om de tijd

© thewalkthrough.nl
'Het gaat niet om de snelste tijd, maar om wat je ziet', zegt de organisator van een nieuw hardloopevenement in de stad: 'The Walkthrough'. Het wordt een stadscross waarbij je Groningen kunt ontdekken.
'Je komt op plekken waar je anders nooit met je hardloopschoentjes zou komen' zegt organisator Paul van Put. Het hardlopen voert de deelnemers langs allerlei gebouwen, monumenten, pleinen en straten in de stad. Onderweg kunnen de 'hardlopers' genieten van kunst en muziekoptredens.
'Je begint bij de Mediacentrale en via het Sterrebos ga je richting het centrum, met natuurlijk de Martinitoren. De race eindigt op het Ebbingekwartier, in totaal zeven kilometer', geeft de organisator aan.
Maar, hoe kan je dan je snelste tijd neerzetten? 'Haha, ja, dat kan dus niet', zegt Van Put. 'Kijk, er zijn altijd fanatiekelingen, maar het gaat erom dat je de stad ontdekt en naar de muziek en kunst kijkt. Daarom hebben we de tijdsfactor eruit gehaald.'
De organisatie hoopt op 2.000 deelnemers, maar heeft wel een limiet ingesteld. 'Het is dan koopzondag en we zijn nog in gesprek met de gemeente over eventuele afzettingen en wegwijzers. Het moet natuurlijk wel te combineren zijn met het winkelend publiek in het centrum', zegt de organisator.
Het evenement wordt al wel in andere Europese steden gehouden, maar nog nooit in Nederland. Op 20 september gaan de lopers van start. Aanmelden kan HIER.