Niet tientallen, maar één koe dood bij grote boerderijbrand Marum (update)

© 112Groningen/Romke Notenbomer
Tijdens een boerderijbrand in Marum is donderdagnacht één koe overleden, en niet tientallen, zoals de brandweer eerder meldde. Het gaat om een koeienstal aan de Trimunterweg. Laatste update: 1.52 uur.
De brand ontstond rond middernacht tijdens een onweersbui. Er waren op dat moment geen mensen in de stal. Wel in het woonhuis dat aan de stal grensde. De bewoners zijn elders ondergebracht en zijn niet gewond geraakt.
In de stal van 600 vierkante meter waren 19 koeien aanwezig. Door de brand stortte het dak in en één koe is daarbij aan zijn verwondingen overleden.

Verwarring

Ook in een loods naast de afgebrande stal stonden koeien, het gaat om ongeveer 80 stuks. 'Vandaar ook de verwarring over het aantal overleden koeien dat we eerder meldden. Het gaat uiteindelijk om één koe. Gelukkig konden de koeien in de loods ernaast op tijd in veiligheid worden gebracht', zegt woordvoerder Hans Coenraads van de brandweer.
De brandweer heeft het woonhuis en de loods die aan de stal vastzaten kunnen behoeden voor de brand.
Bliksem is zeer waarschijnlijk de oorzaak, zegt Coenraads.
Twee bluswagens onderweg naar de Trimunterweg in Marum, waar brand woedt in een stal bij een veehouderij. Uitslaande brand.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 2 juli 2015
Ook hoogwerker en het grootwatertransport uit Zuidhorn worden door @MeldkamerNN naar Marum gestuurd.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 2 juli 2015
Marum: opgeschaald naar grote brand voor extra water.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 2 juli 2015