Brandweer heeft handen vol aan brandmeldingen en wateroverlast

Een rustige zomeravond was voor de Groninger brandweer een voorbode voor een hectische nacht. Het noodweer dat over de provincie trok zorgde voor branden en wateroverlast. Volgens de brandweer vielen er geen gewonden.
Onder andere uit Wagenborgen, Winschoten, Groningen, Veendam en Vlagtwedde kwamen brandmeldingen binnen via automatische meldingssystemen.

Trillingen

'Dat zie je vaker bij hevig onweer. Dat zorgt voor trillingen of een piek in de stroombelasting. In bijna alle gevallen was het gelukkig loos alarm', zegt woordvoerder Hans Coenraads van de brandweer.

Duo

'Dat was ook het geval bij het dak van DUO. We hebben daar een verkenning gedaan, maar daar bleek niks aan de hand te zijn.'

Koe dood

Toch was het ook enkele keren wél raak. Een boerderij in Marum vatte vlam. Eén koe ging dood omdat het dak instortte. Ook in de nok van een woning in Vlagtwedde brak brand uit. Daar wist de brandweer 'de schade beperkt te houden'. Onder andere in Haren en aan de Steenhouwerkade in Groningen rukte de brandweer uit vanwege wateroverlast.

Loeiend alarm

In het pand van de lokale zender OOG Radio en TV aan de Akkerstraat in Groningen ging tijdens het onweer het brandalarm af. Deze loeide aan het begin van de ochtend nog steeds.