Bouw Groninger Forum ligt tot begin 2016 stil

De gemeente, de NAM en het Ministerie van Economische Zaken zijn het op hoofdlijnen eens over het aardbevingsbestendig maken van het Groninger Forum en de kosten die daarmee samenhangen.
De bouw van het Forum wordt begin 2016 hervat. De komende maanden wordt gebruikt om voorbereidingen te treffen.
De hoofddraagconstructie van het Forum wordt aangepast. Ook moeten de parkeergarages en de vloer van de begane grond worden versterkt. Hiervoor worden bestaande delen gesloopt, zoals RTV Noord eerder al wist te melden. Het karakteristiseke ontwerp van het gebouw blijft hetzelfde.
Tientallen miljoenen
In september hopen de gemeente en de NAM een definitieve overeenkomst te sluiten over de vergoeding van de meerkosten. Die lopen in de tientallen miljoenen euro's. Alleen de kosten voor de vertraging van de bouw belopen al twee miljoen euro per maand.

Over de kosten voor het aardbevingsbestendig maken van het gebouw doen de gemeente en de NAM nog geen mededelingen. Burgemeester Peter den Oudsten (PvdA): 'Over de bedragen zijn we het eens. Uitgangspunt is dat de gemeente er niet slechter van wordt. We hoeven er ook niet beter van te worden. Ik heb groot vertrouwen in een goede afloop.'
Bronnen meldden RTV Noord vorige maand dat de bouw twee keer zoveel gaat kosten dan aanvankelijk gedacht.